#Casemet-team

Minkälaisia henkilöitä, tarinoita ja ammattilaisia löytyy Casemetin työntekijöiden joukosta? Tervetuloa ottamaan selvää! 
Olemme koostaneet sivulle muutamia henkilötarinoita, joilla haluamme kertoa päivittäisestä arjestamme sekä siitä tärkeimmästä, ihmisistä. Lisää tarinoita on myös tulossa, joten kannattaa poiketa toistekin!


Riina Strömberg, Laatupäällikkö

Laatupäällikkö löytää itsensä usein ”kotelon ja kannen välistä”

Oltiinpa sitten konttorin tai tuotannon puolella, tunnelma hieman terävöityy, kun Casemet Oy:n laatupäällikkö Riina Strömbergin määrätietoiset askeleet lähestyvät. Riinan tehtäväkenttään kuuluvat laatu- ja ympäristöjärjestelmien ylläpito sekä asiakasreklamaatioiden hoitaminen. Laatupäällikkö saa työssään vastaansa niin ruusuja kuin risuja. Ei ole siis ihme, että Riinan lähestyminen saa ryhdin hieman suoristumaan ja kulmakarvat kohoamaan.

Päivittäinen työskentely koostuu pitkälti asiakasyhteydenpidosta, selvityksistä ja raportoinnista. Riina on aloittanut uransa Casemetilla kesätöiden merkeissä ja edennyt vuosien varrella yhä vain vastuullisempiin tehtäviin, vastaten nyt koko Casemet Groupin laatujärjestelmästä. Omassa työssä arvokkaimmiksi seikoiksi Riina nostaa luottamuksen toteuttaa omaa tehtäväkenttäänsä vapaasti sekä työyhteisön. ”Työkavereilla on valtava merkitys työhyvinvointiin.”

”Laatupäällikön neuvottelutehtävissä sitä usein löytää itsensä hieman puun ja kuoren välistä. Tai teräskotelon ja kannen!” naurahtaa Riina. 


Koneenhoitajan kielioppia

Pilkkuvirheestä tulee ensimmäisenä helposti mieleen äidinkielenkoe. Casemetin tiivistyskoneiden hoitajalle, Juha Kakriaiselle, pilkkuvirheitä harvemmin sattuu.

Koneenhoitajana Juha vastaa siitä, että metallikoteloiden silikoni- ja polyuretaanitiivisteet tulevat millintarkasti oikeaan kohtaan. Kun tuotantoon tulee uusi tuote, pitää sille laatia täysin uusi ohjelmakoodi, jonka mukaan kone tekee tiivistyksen. ”Tässä kohtaa yksikin pilkkuvirhe voi viedä homman helposti metsään.” tuumaa Juha. Työ vaatii tarkkaa silmää niin koneenkäytön kuin lopputuloksen tarkastelun suhteen. Harjaantunut silmä erottaa jo yhdellä silmäyksellä, onko tiiviste onnistunut vai ei. Uutta haastetta työhön on tuonut Casemetin uusi polyuretaanitiivistyskone, jota ajetaan tuotantokäyttöön. Mutta juuri uuden opettelu ja uusien ohjelmakoodien laatiminen onkin Juhan mielestä työn parasta antia.

Vapaa-ajalla Juha tarvitsee nopeutta, taktisuutta ja fyysisyyttä, kun hän harrastaa amerikkalaista jalkapalloa. Siellä ei onneksi pilkku kummittele.

Juha Kakriainen, Koneenhoitaja


Teemu Paappanen, Ostopäällikkö

Ostopäällikkö 007

On tavallinen työpäivä Casemetin konttorilla ja ympärillä toimistotyöskentelyn ääniä. Jonkun puhelin soi. Korvakuulokkeet laskeutuvat pöydälle ja puhelimeen vastataan määrätietoisella äänellä: ”Teemu Paappanen”. Hetken aikaa käydään hyvin teknistä ja ammattikielistä puhelinkeskustelua. Sitten Teemu kiiruhtaa salaisen agentin lailla käymään tuotannon puolella.

Tämä salainen agentti, eli Teemu Paappanen, vastaa Casemetin koko hankintaketjun onnistumisesta ja kehittämisestä. Merkittävässä osassa hänen tehtäväkentässään ovat toimittajayhteistyö sekä -neuvottelut. Työ itsessään on usein hektistä ja vaatii nopeaa reagointikykyä ja ennakointia, jotta tuotteiden ja komponenttien saatavuus on tasapainossa tuotannon kanssa. Työtehtävien vaativuus ja vastuu ovat kasvaneet uran edetessä, mikä on tarjonnut Teemulle myös mahdollisuuden kehittää ja tehostaa yrityksen hankintaprosessia.

Mutta mitä tämä salainen, metallia työkseen tilaava agentti sitten kuuntelee kuulokkeillaan? ”Metallia, raskasta metallia” vastaa Teemu. Kuinkas muutenkaan.


”Mitä kuuluu?” kysyy tehdaspäällikkö

Casemet Mikkelin tehdaspäällikkö Karo Häkkisen työhuone sijaitsee pääovelta katsottuna aivan vastakkaisella puolella tehdasta. Kun on matkalla Karon luokse, pääsee yleensä näkemään hyvän läpileikkauksen siitä, mitä kaikkea tuotannossa kyseisellä hetkellä tapahtuu. Kun matkaaja sitten pääsee perille tehdaspäällikön ovelle, otetaan hänet vastaan iloisella tervehdyksellä: ”Moi! Mitäs kuuluu?”

Karo Häkkinen on toiminut noin vuoden ajan Mikkelin tehtaan tehdaspäällikkönä. Hänen tehtävänään on ylläpitää ja kehittää tehtaan toimintaa. Päivittäinen työskentely jakautuu tuotannon seuraamiseen ja johtamiseen, sekä tuotannon kehittämiseen ja tulevan ennakoimiseen. Toisin sanoen, Karo kysyy usein niin itseltään kuin tiimiläisiltään, mitä tuotantoon kuuluu nyt ja mitä tulevaisuudessa? Tätä kysyy myös yrityksen johto Karolta.

Jotta tehdaspäällikkö pystyy tähän vastamaan, vaatii se paljon asioihin perehtymistä, asioiden tutkimista sekä ongelmanratkaisua. Päivittäiset raportit ovat tärkeitä työkaluja, mutta yhtä tärkeitä ovat myös muilta Casemet-tiimiläisiltä saatu tieto ja tuki. Mutta mitä kuuluu itse tehdaspäällikölle? ”Hyvää kuuluu!” naurahtaa Karo.

Karo Häkkinen, Tehdaspäällikkö, Casemet Mikkeli


Ahti Partti, Hitsaaja

Hitsaajan ammattitaitoa tarvitaan aina

Casemetin kokeneen ja ammattitaitoisen hitsaajan, Ahti Partin, uran aikana on kerennyt tapahtumaan paljon. Aikoinaan pistehitsauksesta alkaneet työtehtävät ovat muuttuneet yhä vain vaativammiksi, tuoden mukanaan myös uusien työuraa aloittelevien hitsaajien ohjauksen ja opastuksen.

Partin mielestä merkittävin muutos vuosien varrella on kuitenkin ollut työssä käytettävän konekannan kehittyminen. Mutta vaikka tekniikka on tuonut lisätehokkuutta tuotantoon, ei hitsaajan käsin tekemää työtä pysty kukaan tai mikään korvaamaan. Hitsausrobottikaan ei taivu aivan kaikkeen, toisin kuin Ahti! ”Parasta työssä ovat onnistumisen hetket. Asiakkailta tulleista kiitoksista tulee hyvä mieli.” hymähtää Partti.